7 Mart 2016 Pazartesi

TOKAT'IN YÖRESEL YEMEKLERİ

Tokat’ın Tadılması Gereken Meşhur Yöresel yemekleri
  • Tokat Kebabı
  • Tokat çemeni
  • Zile pekmezi
  • Niksar Cevizi ve Cevizli Çöreği
  • Çökelekli Tokat gözlemesi
  • Tokat Keşkeği
  • Tokat Batı
  • Tokat Kuşburnusu
  • Tokat Bağ Yaprağı
  • Tokat Pağacı
TOKAT KEBABI
Sebzeli Tokat Kebabı, sebze ve meyvesi bol Tokat’ta hayvancılığın da gelişmesi ile kuzu etinin sebzeler ile kaynaşması sonucu yapılan bir kebaptır .Tokat kebabı Tokat’a gelen ve yemeden gitmeyenlerin tekrar geldiğinde yeniden yemek istediği kebaptır. Bir yazar " 40 odalı evin varmış ama bir Tokat Kebabı yememişsin " diyerek Tokat Kebabı yemeyenleri hicvetmiştir.


TOKAT ÇEMENİ

Tokat çemeni, ev yapımı biber salçasına dövülmüş ceviz, çemen tohumu, sarımsak, kuru nane, zeytinyağı ve tuz ekleyerek yapılan, genellikle ekmeğe sürülerek tüketilen iştah açıcı bir yiyecektir. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenebileceği gibi sos olarak da tüketilebilir.

ZİLE PEKMEZİ
Zile çemeni, ev yapımı biber salçasına dövülmüş ceviz, çemen tohumu, sarımsak, kuru nane, zeytinyağı ve tuz ekleyerek yapılan, genellikle ekmeğe sürülerek tüketilen iştah açıcı bir yiyecektir. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenebileceği gibi sos olarak da tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder