4 Nisan 2016 Pazartesi

NİKSAR BÖREĞİ VE CEVİZLİ ÇÖREĞİ
Niksar cevizi ülke genelinde ün yapmış ve yüksek vitamin içerir. Niksar cevizinden yapılan özel Tokatçörekleri, Tokat ve ilçelerinde özel olarak yapılır. Genellikle çay ile yenir. Niksar’ın cevizli çörekleri o kadar ünlüdür ki, Orhan Pamuk "Kar" romanında da bu cevizler ve çöreklerinden bahsetmiştir.
Nikasar Cevizli Çörek

ÇÖKELİKLİ TOKAT GÖZLEMESİ
Odun kömüründe yanan saç üzerinde yapılır. Arasına Tokat çökeleği konan gözlemeler o kadar güzeldir ki festivallerde özel günlerde halka bunlardan yapılarak ikram edilir. Bu gözleme diğer gözlemelere nazaran daha güzel ve lezzetlidir.
TOKAT Gözlemesi

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder